Chanpeng S Ericsson ... Gourmetmatlagning

Menyer från kurser under 2006


Cooking Classes
This menu & recipes available in English 
Menu 25


Meny 49
från Chanpeng S Ericssons kurs i Gourmetmatlagning 2006-10-26.
Menyn lagades av 10 deltagare.

Örtstekt lammytterfilé med sötpotatiscrème, inkokt pärllök och blandsallad
Skaldjur inbakade i sjötunga med blomkålpotatis, löjrom och spenat

Vitchokladstick med hjortronsorbet och bärkompott

 

| Tillbaka |



Meny 48
från Chanpeng S Ericssons kurs i Gourmetmatlagning 2006-10-25.
Menyn lagades av 10 deltagare.

Rökt ankbröst med linssallad, majscrème och fikoncotta
Halstrad rimmad hälleflundra med skaldjurskorv, limeskum och kantarellpotatis
Mjölkchokladpanacotta med lingonmousse, blåbär och smördegsflarn

 

| Tillbaka |



Meny 47
från Chanpeng S Ericssons kurs i Gourmetmatlagning 2006-10-24.
Menyn lagades av 10 deltagare.

Rosépeppargravad hälleflundra och kallrökt laxöring med blomkålscrème och cidersenapvinägrett
Timjanstekt hjort med boveteragu, sötpotatispuré och portvinsås
Äppeltiramisu med åkerbärsorbet och chokladringar

 

| Tillbaka |



Meny 46
från Chanpeng S Ericssons kurs i Gourmetmatlagning 2006-10-19.
Menyn lagades av 10 deltagare.

Rökigt örtlamm med kryddsallad och valnötscrème
Halstrad rimmad sea bream med musselsås och risoni
Äppelsandwich med kokossabayone och äppelsorbet

 

| Tillbaka |



Meny 45
från Chanpeng S Ericssons stafett i Gourmetmatlagning 2006-10-18.
Menyn lagades av 30 deltagare.

Halstrad sea bream och tigerräkor i varm tomatsalsa och fänkålbarigoule
Knaperstekt ankbröst med potatiskaka, tropiska grönsaker och sezaunpeppar- och chilisky
Mascarponecrème med hjortrongelé, färska frukter och bär samt vaniljflarn

 

| Tillbaka |



Meny 44
från Chanpeng S Ericssons kurs i Gourmetmatlagning 2006-10-10. 
Menyn lagades av 13 deltagare.

Örtlamm med bovetesallad, chevre och varm tomatvinaigrette
Hjortstek med majspotatis, bönsalsa och Bourbonsky
Äppelstick och äppelterrin med kardemummaglass

 

| Tillbaka |



Meny 43

från Chanpeng S Ericssons stafett i Gourmetmatlagning 2006-09-27.
Menyn lagades av 31 deltagare.

Kryddiga tigerräkor och gravad hälleflundra med dillpesto och örtsallad
Örtstekt reninnanlår med rostade rotsaker, mild messmörterrin och svampragu
Äppelstick och äppelterrin med kokosbrylé färsk frukt

 

| Tillbaka |



Meny 42
från Chanpeng S Ericssons kurs i Gourmetmatlagning 2006-09-12.
Menyn lagades av 14 deltagare.

Knaperstekt ankbröst med höstsallad och jordärtskockscrème
Halstrad rimmad gös med pilgrimsmusselterrin, forellrom och räksoppa
Havtornsorbet med mjölk- och vitchokladgelé samt skogsbärkompott

 

| Tillbaka |



Meny 41
från Chanpeng S Ericssons kurs i Gourmetmatlagning 2006-09-05.
Menyn lagades av 11 deltagare.

Tonfiskcarpaccio med jordärtskockskum och böcklingcrème
Ankbröst med karljohanpotatis, ingefärostgelé och örtsky
Hjortronsorbet med mandelkaka och äpplekompott

 

| Tillbaka |



Meny 40
från Chanpeng S Ericssons kurs i Gourmetmatlagning 2006-09-01.
Menyn lagades av 15 deltagare.

Skaldjursorbet med kräftmousse och halstrade pilgrimsmusslor
Hjortstek med messmörterrin och svamppotatis samt örtsky
Kaffe- och chokladcocktail

 

| Tillbaka |



Meny 39
från Chanpeng S Ericssons kurs i Gourmetmatlagning 2006-08-31.
Menyn lagades av 8 deltagare.

Skaldjur i vitt vin och tomat med Sardinienpasta
Renstek med skogssvampterrin, rostade grönsaker och viltsky
Kokos- och jordgubbssorbet och ädelostkaka med gelé och kompott av äpplen

 

| Tillbaka |



Meny 38
från Chanpeng S Ericssons kurs i Gourmetmatlagning 2006-08-25.
Menyn lagades av 25 deltagare.

Kryddlax med skaldjur och saffransräkcoulis samt blomkålscrème
Hjortstek med getostterrin och potatiskaka samt örtsky
Nötchoklad med hallonsorbet och kryddmangobuljong

 

| Tillbaka |



Meny 37
från Chanpeng S Ericssons kurs i Gourmetmatlagning 2006-08-21.
Menyn lagades av 14 deltagare.

Halstrad kungsfisk med pilgrimsmusslor, scampi och räkkrondillcoulis samt blomkålpuré
Renstek med svampragu och potatiskaka samt viltsky
Vitchokladvaniljcrème med jordgubbsorbet och färska frukter & bär

 

| Tillbaka |



Meny 36
från Chanpeng S Ericssons kurs i Gourmetmatlagning 2006-06-15.
Menyn lagades av 20 deltagare.

Sparrissoppa med pilgrimsmusselkorv och tomatcoulis
Senapsglacerad hälleflundra med citronpotatis och skaldjursskum
Mandelbakelse med vitchokladingefärscrème och jordgubbsorbet

 

| Tillbaka |



Meny 35
från Chanpeng S Ericssons stafett i Gourmetmatlagning 2006-06-01.
Menyn lagades av 29 deltagare.

Scampi och gravad tonfisk med skaldjurssorbet
Laxpastrami med grillad sparris och senapscrème
Chokladpanacotta med basilikamarinerade jordgubbar

 

| Tillbaka |



Meny 34
från Chanpeng S Ericssons kurs i Modern Matlagning 2006-05-29.
Menyn lagades av 13 deltagare.

Kryddlax med grillad sparris och kokoscrème
Anka med potatisterrin, tropicalsås och syltade grönsaker
Ugnsbakad rabarber med vitchoklad och vaniljgelé samt jordgubbskompott

 

| Tillbaka |



Meny 33
från Chanpeng S Ericssons kurs i Modern Matlagning 2006-05-22.
Menyn lagades av 8 deltagare.

Skaldjur- och sparrissallad med citron- och paprikasorbet
Glacerad kalvrygg med rösti provençale och ugnsstekta grönsaker
Ädelostterrin med jordgubbsgelé och smörbakad rabarber

 

| Tillbaka |



Meny 32
från Chanpeng S Ericssons kurs i Modern Matlagning 2006-05-17.
Menyn lagades av 15 deltagare.

Tonfisk Virgin Mary
Gravad oxfilé med rostade grönsaker och karljohanscrème
Vitchokladpanacotta med rabarbergelé och sesamstick

 

| Tillbaka |



Meny 31
från Chanpeng S Ericssons matgille 'Thailändska smaker' 2006-05-11
5 små thailändska rätter

Tonfisk med jordnötssås och inlagd gurka
Skaldjur med selleri och tomatsorbet
Ankbröst med sojasesamfrö
Oxfilé med panangsås
Kokoscrèmebrulé med mangosorbet och gräslökplättar

 

| Tillbaka |



Meny 30
från Chanpeng S Ericssons stafett i Modern Matlagning 2006-04-26.
Menyn lagades av 20 deltagare.

Laxtartar med persiljesorbet och kokosvinaigrette
Lammytterfilé med grönsakstimbal och palsternackpuré samt balsamicosky
Espressotryffel med äppelcrème och vaniljstick

 

| Tillbaka |



Meny 29
från Chanpeng S Ericssons kurs i Modern Matlagning 2006-04-12.
Menyn lagades av 10 deltagare.

Grillade pilgrimsmusslor med sojastekt pak soi och citrongrässoppa
Rosmarinstekt reninnanlår med palsternackpuré, linsragu och rostad vitlöksky
Mascarponemousse med karamelliserat äpple

 

| Tillbaka |



Meny 28
från Chanpeng S Ericssons kurs i Modern Matlagning 2006-04-06.
Menyn lagades av 11 deltagare.

Balsamvinägerinkokta rödbetor med rökt sidfläskskum och getostcrème
Hälleflundrapastrami  med pepparrotsabayong och citronpotatis
Tryfflad chokladcrème med körsbärssorbet

 

| Tillbaka |



Meny 27
från Chanpeng S Ericssons kurs i Modern Matlagning 2006-04-05.
Menyn lagades av 8 deltagare.

Friterad ansjovis med potatisterrin och karamelliserad rödlök
Lammytterfilé med rösti provençale och fetaost-ratatouille samt rosmarinsky
Taleggioterrin med ficocotta och rabarbersorbet

 

| Tillbaka |



Meny 26
från Chanpeng S Ericssons kurs i Modern Matlagning 2006-03-09.
Menyn lagades av 11 deltagare.

Friterad ansjovis med potatisterrin och karamelliserad rödlök
Kryddstekt reninnanlår med sidfläskpotatis, fetaostcrème och svartvinbärssås
Chokladpanacotta med kryddmarinerade jordgubbar och kanelmunkar

 

| Tillbaka |



Meny 25
från Chanpeng S Ericssons kurs i Modern Matlagning 2006-03-06.
Menyn lagades av 14 deltagare.

Oxbringa med chili och kokosskum samt picklesgrönsaker
Ugnsbakad hälleflundra med brässerad fänkål och skaldjursskum
Chokladglass med mandelflarn och inkokta fikon

 

| Tillbaka |

-----------------------------------------------------------------

Menu 25

from Chanpeng S Ericsson's class in Modern Cooking, March 6, 2006.
This menu was cooked by 14 participants.


Brisket of beef with chili- and coconut froth and pickled vegetables
Oven baked halibut with braised fennel and shellfish sauce
Chocolate ice cream with sugar almond crust and vanilla poached figs

 

| Back to top of page |


| Chanpengs Mat  |   | Menyer 2008 |   | Menyer 2007 |    | Menyer 2005 |    | Menyer 2004 |    | Menyer 2003 |  | Chanpengs förstasida |



Chanpeng S Ericsson's home page is published by C. Saenkhamlue & Co KB.