Chanpeng S Ericsson ... Gourmetmatlagning
Menyer från
kurser under 2006
Cooking
Classes |
This
menu & recipes available in English |
|
Menu
25
|
|
|
|
Meny 49
från
Chanpeng S Ericssons kurs i Gourmetmatlagning 2006-10-26.
Menyn lagades av 10 deltagare.
Örtstekt
lammytterfilé med sötpotatiscrème, inkokt pärllök och blandsallad
Skaldjur inbakade i sjötunga med blomkålpotatis, löjrom och spenat
Vitchokladstick
med hjortronsorbet och bärkompott
| Tillbaka |
|
|
Meny 48
från
Chanpeng S Ericssons kurs i Gourmetmatlagning 2006-10-25.
Menyn lagades av 10 deltagare.
Rökt
ankbröst med linssallad, majscrème och fikoncotta
Halstrad
rimmad hälleflundra med skaldjurskorv, limeskum och kantarellpotatis
Mjölkchokladpanacotta
med lingonmousse, blåbär och smördegsflarn
| Tillbaka |
|
|
Meny 47
från
Chanpeng S Ericssons kurs i Gourmetmatlagning 2006-10-24.
Menyn lagades av 10 deltagare.
Rosépeppargravad
hälleflundra och kallrökt laxöring med blomkålscrème och
cidersenapvinägrett
Timjanstekt hjort med boveteragu, sötpotatispuré och portvinsås
Äppeltiramisu med åkerbärsorbet och chokladringar
| Tillbaka |
|
|
Meny 46
från
Chanpeng S Ericssons kurs i Gourmetmatlagning 2006-10-19.
Menyn lagades av 10 deltagare.
Rökigt
örtlamm med kryddsallad och valnötscrème
Halstrad
rimmad sea bream med musselsås och risoni
Äppelsandwich
med kokossabayone och äppelsorbet
| Tillbaka |
|
|
Meny 45
från
Chanpeng S Ericssons stafett i Gourmetmatlagning 2006-10-18.
Menyn lagades av 30 deltagare.
Halstrad
sea bream och tigerräkor i varm tomatsalsa och fänkålbarigoule
Knaperstekt ankbröst med potatiskaka, tropiska grönsaker och
sezaunpeppar- och chilisky
Mascarponecrème med hjortrongelé, färska frukter och bär samt
vaniljflarn
| Tillbaka |
|
|
Meny 44
från
Chanpeng S Ericssons kurs i Gourmetmatlagning 2006-10-10.
Menyn lagades av 13 deltagare.
Örtlamm
med bovetesallad, chevre och varm tomatvinaigrette
Hjortstek med majspotatis, bönsalsa och Bourbonsky
Äppelstick och äppelterrin med kardemummaglass
| Tillbaka |
|
|
Meny 43
från
Chanpeng S Ericssons stafett i Gourmetmatlagning 2006-09-27.
Menyn lagades av 31 deltagare.
Kryddiga
tigerräkor och gravad hälleflundra med dillpesto och örtsallad
Örtstekt reninnanlår med rostade rotsaker, mild
messmörterrin och svampragu
Äppelstick och äppelterrin med kokosbrylé färsk frukt
| Tillbaka |
|
|
Meny 42
från
Chanpeng S Ericssons kurs i Gourmetmatlagning 2006-09-12.
Menyn lagades av 14 deltagare.
Knaperstekt
ankbröst med höstsallad och jordärtskockscrème
Halstrad rimmad
gös med pilgrimsmusselterrin, forellrom och räksoppa
Havtornsorbet
med mjölk- och vitchokladgelé samt skogsbärkompott
| Tillbaka |
|
|
Meny 41
från
Chanpeng S Ericssons kurs i Gourmetmatlagning 2006-09-05.
Menyn lagades av 11 deltagare.
Tonfiskcarpaccio
med jordärtskockskum och böcklingcrème
Ankbröst med karljohanpotatis, ingefärostgelé och örtsky
Hjortronsorbet med mandelkaka och äpplekompott
| Tillbaka |
|
|
Meny 40
från
Chanpeng S Ericssons kurs i Gourmetmatlagning 2006-09-01.
Menyn lagades av 15 deltagare.
Skaldjursorbet
med kräftmousse och halstrade pilgrimsmusslor
Hjortstek med messmörterrin och svamppotatis samt örtsky
Kaffe- och chokladcocktail
| Tillbaka |
|
|
Meny 39
från
Chanpeng S Ericssons kurs i Gourmetmatlagning 2006-08-31.
Menyn lagades av 8 deltagare.
Skaldjur
i vitt vin och tomat med Sardinienpasta
Renstek
med skogssvampterrin, rostade grönsaker och viltsky
Kokos-
och jordgubbssorbet och ädelostkaka med gelé och kompott av äpplen
| Tillbaka |
|
|
Meny 38
från
Chanpeng S Ericssons kurs i Gourmetmatlagning 2006-08-25.
Menyn lagades av 25 deltagare.
Kryddlax
med skaldjur och saffransräkcoulis samt blomkålscrème
Hjortstek
med getostterrin och potatiskaka samt örtsky
Nötchoklad
med hallonsorbet och kryddmangobuljong
| Tillbaka |
|
|
Meny 37
från
Chanpeng S Ericssons kurs i Gourmetmatlagning 2006-08-21.
Menyn lagades av 14 deltagare.
Halstrad
kungsfisk med pilgrimsmusslor, scampi och räkkrondillcoulis samt
blomkålpuré
Renstek
med svampragu och potatiskaka samt viltsky
Vitchokladvaniljcrème
med jordgubbsorbet och färska frukter & bär
| Tillbaka |
|
|
Meny 36
från
Chanpeng S Ericssons kurs i Gourmetmatlagning 2006-06-15.
Menyn lagades av 20 deltagare.
Sparrissoppa
med pilgrimsmusselkorv och tomatcoulis
Senapsglacerad hälleflundra med citronpotatis och skaldjursskum
Mandelbakelse
med vitchokladingefärscrème och jordgubbsorbet
| Tillbaka |
|
|
Meny 35
från
Chanpeng S Ericssons stafett i Gourmetmatlagning 2006-06-01.
Menyn lagades av 29 deltagare.
Scampi
och gravad tonfisk med skaldjurssorbet
Laxpastrami
med grillad sparris och senapscrème
Chokladpanacotta med basilikamarinerade jordgubbar
| Tillbaka |
|
|
Meny 34
från
Chanpeng S Ericssons kurs i Modern Matlagning 2006-05-29.
Menyn lagades av 13 deltagare.
Kryddlax med grillad sparris och kokoscrème
Anka med potatisterrin, tropicalsås och syltade grönsaker
Ugnsbakad rabarber med vitchoklad och vaniljgelé samt
jordgubbskompott
| Tillbaka |
|
|
Meny 33
från
Chanpeng S Ericssons kurs i Modern Matlagning 2006-05-22.
Menyn lagades av 8 deltagare.
Skaldjur-
och sparrissallad med citron- och paprikasorbet
Glacerad kalvrygg med rösti provençale och ugnsstekta grönsaker
Ädelostterrin med jordgubbsgelé och smörbakad rabarber
| Tillbaka |
|
|
Meny 32
från
Chanpeng S Ericssons kurs i Modern Matlagning 2006-05-17.
Menyn lagades av 15 deltagare.
Tonfisk
Virgin Mary
Gravad oxfilé med rostade grönsaker och karljohanscrème
Vitchokladpanacotta med rabarbergelé och sesamstick
| Tillbaka |
|
|
Meny 31
från
Chanpeng S Ericssons matgille 'Thailändska smaker' 2006-05-11
5 små thailändska rätter
Tonfisk
med jordnötssås och inlagd gurka
Skaldjur med selleri och tomatsorbet
Ankbröst med sojasesamfrö
Oxfilé med panangsås
Kokoscrèmebrulé med mangosorbet och gräslökplättar
| Tillbaka |
|
|
Meny 30
från
Chanpeng S Ericssons stafett i Modern Matlagning 2006-04-26.
Menyn lagades av 20 deltagare.
Laxtartar
med persiljesorbet och kokosvinaigrette
Lammytterfilé med grönsakstimbal och palsternackpuré samt
balsamicosky
Espressotryffel med äppelcrème och vaniljstick
| Tillbaka |
|
|
Meny 29
från
Chanpeng S Ericssons kurs i Modern Matlagning 2006-04-12.
Menyn lagades av 10 deltagare.
Grillade
pilgrimsmusslor med sojastekt pak soi och citrongrässoppa
Rosmarinstekt reninnanlår med palsternackpuré, linsragu och rostad
vitlöksky
Mascarponemousse med karamelliserat äpple
| Tillbaka |
|
|
Meny 28
från
Chanpeng S Ericssons kurs i Modern Matlagning 2006-04-06.
Menyn lagades av 11 deltagare.
Balsamvinägerinkokta
rödbetor med rökt sidfläskskum och getostcrème
Hälleflundrapastrami
med pepparrotsabayong och citronpotatis
Tryfflad chokladcrème med körsbärssorbet
| Tillbaka |
|
|
Meny 27
från
Chanpeng S Ericssons kurs i Modern Matlagning 2006-04-05.
Menyn lagades av 8 deltagare.
Friterad
ansjovis med potatisterrin och karamelliserad rödlök
Lammytterfilé
med rösti provençale och fetaost-ratatouille
samt rosmarinsky
Taleggioterrin med ficocotta och rabarbersorbet
| Tillbaka |
|
|
Meny 26
från
Chanpeng S Ericssons kurs i Modern Matlagning 2006-03-09.
Menyn lagades av 11 deltagare.
Friterad
ansjovis med potatisterrin och karamelliserad rödlök
Kryddstekt reninnanlår med sidfläskpotatis, fetaostcrème och
svartvinbärssås
Chokladpanacotta
med kryddmarinerade jordgubbar och kanelmunkar
| Tillbaka |
|
|
Meny 25
från
Chanpeng S Ericssons kurs i Modern Matlagning 2006-03-06.
Menyn lagades av 14 deltagare.
Oxbringa
med chili och kokosskum samt picklesgrönsaker
Ugnsbakad hälleflundra med brässerad fänkål och skaldjursskum
Chokladglass med mandelflarn och inkokta fikon
| Tillbaka |
-----------------------------------------------------------------
Menu 25
from Chanpeng S Ericsson's class in Modern Cooking, March 6, 2006.
This menu was cooked by 14 participants.
Brisket of beef with
chili- and coconut froth and pickled vegetables
Oven
baked halibut with braised fennel and shellfish sauce
Chocolate ice cream with sugar almond crust and vanilla poached figs
| Back
to top of page |
|
|
| Chanpengs
Mat | | Menyer
2008
| | Menyer 2007 |
| Menyer 2005 | | Menyer
2004 | | Menyer
2003 | | Chanpengs
förstasida |
|
|
Chanpeng S Ericsson's home page is published
by C. Saenkhamlue & Co KB.
|
|