|
Arbetarbladet 27 december 2008
Såsen lyxar vi till med champagne
Till höger i
"Arkiv Chanpengs Matkrönikor"
Thailändska
Ambassaden i
Stockholm stod den 17 maj 2007 värd för en matlagningskurs i grundläggande
thailändsk matlagning på Restaurangakademin i Stockholm. Den thailändske
ambassadörens syfte var att att sprida PR om thailändsk matkultur.
Läs mer och titta på bilder >>>
27
matpoäng i
White
Guide 08
Så
här skrev Chanpeng 2008:
"Jag har inte lyckats hitta någon restaurang i White
Guide som har lika många platser - 170 platser - (dvs ”matvolym”) och högre poäng
än Högbo Brukshotell. Och dessutom har vi många, många gånger varit
uppe i över 200 gäster som ätit vår à la carte mat. Rekordet en kväll
var 250 gäster. Det är volymen mat med 27 White Guide
matpoäng
som är vår stora prestation. Det är det jag är mest stolt över, för
det är det svåra. Med lika många kockar som oss som jobbar mot 40-50 gäster
har man tid att laga bra och snygg och häftig mat. Alla i branschen
imponerades från White Guide 2007 att vi kunde hålla så hög volym med
så pass skaplig mat. Prestationshöjningen med ytterligare 2 matpoäng
är mycket svår att slå om man tänker på poäng-gästantal-kockantal."
chanpeng s ericsson
Läs i White
Guide 08 >>>
29
matpoäng i
White
Guide 09
Och så här
skriver Chanpeng 2009:
"Det
känns lite surrealistiskt att få ta till sig köksmästar-credits på menyer ett halvår
efter att man slutat! Men så är det med White Guide 09. Ytterligare 2 matpoäng
på Högbo Brukshotell. Och nu alltså imponerande 29 matpoäng!
Alla gånger tidigare har White Guide provätit och bedömt maten från höstmenyerna
på Högbo. Men inte den här gången. White Guide provåt min sommarmeny
2008!
På länken här nere kan du få receptet på en mycket fin ostronsoppa som
jag först provade på matlagningskurs den 18 april 2008. Och är du krögare så
kanske du vill ha recepten, mise-en-place och mina instruktioner för att själv
hämta hem höga matpoäng från White Guide?"
chanpeng s ericsson |
|
|