Chanpeng S Ericsson | Diplomerad kock, konditor & sommelier | www.chanpeng.se
 


Senaste artikeln om Chanpeng


Affärer 17 november 2010
Bandymålet
Överst till höger i "Arkiv Smått & Gott"


Senaste matreportaget med Chanpeng


Arbetarbladet 27 december 2008
En försmak av ett g-o-t-t nytt år
Till vänster i "Arkiv Matreportage med Chanpeng"


Senaste matkrönikan av Chanpeng


Arbetarbladet 27 december 2008
Såsen lyxar vi till med champagne
Till höger i "Arkiv Chanpengs Matkrönikor"


Chanpengs gästspel för Thailands Ambassad


Chanpeng S Ericsson genomför gästspel för Thailändska Ambassadens matlagningskurs.Thailändska Ambassaden i Stockholm stod den 17 maj 2007 värd för en matlagningskurs i grundläggande thailändsk matlagning på Restaurangakademin i Stockholm. Den thailändske ambassadörens syfte var att att sprida PR om thailändsk matkultur. 
Läs mer och titta på bilder >>>


27 matpoäng i White Guide 08


Chanpeng S Ericsson: 27 matpoäng i White Guide 0827 matpoäng i 
White Guide 08
Så här skrev Chanpeng 2008: 

"
Jag har inte lyckats hitta någon restaurang i White Guide som har lika många platser - 170 platser - (dvs ”matvolym”) och högre poäng än Högbo Brukshotell. Och dessutom har vi många, många gånger varit uppe i över 200 gäster som ätit vår à la carte mat. Rekordet en kväll var 250 gäster.  Det är volymen mat med 27 White Guide matpoäng som är vår stora prestation. Det är det jag är mest stolt över, för det är det svåra. Med lika många kockar som oss som jobbar mot 40-50 gäster har man tid att laga bra och snygg och häftig mat. Alla i branschen imponerades från White Guide 2007 att vi kunde hålla så hög volym med så pass skaplig mat. Prestationshöjningen med ytterligare 2 matpoäng är mycket svår att slå om man tänker på poäng-gästantal-kockantal."

chanpeng s ericsson
Läs i White Guide 08 >>>


29 matpoäng i White Guide 09


29 matpoäng i 
White Guide 09

Och så här skriver Chanpeng 2009:
 

"
Det känns lite surrealistiskt att få ta till sig köksmästar-credits på menyer ett halvår efter att man slutat! Men så är det med White Guide 09. Ytterligare 2 matpoäng på Högbo Brukshotell. Och nu alltså imponerande 29 matpoäng!
Alla gånger tidigare har White Guide provätit och bedömt maten från höstmenyerna på Högbo. Men inte den här gången. White Guide provåt min sommarmeny 2008! 
På länken här nere kan du få receptet på en mycket fin ostronsoppa som jag först provade på matlagningskurs den 18 april 2008. Och är du krögare så kanske du vill ha recepten, mise-en-place och mina instruktioner för att själv hämta hem höga matpoäng från White Guide?
"

chanpeng s ericsson
Hämta recept på min ostronsoppa från min matlagningskurs