Ostronsoppa med smörstekt havskräfta och kräftkrutonger
Chanpeng S Ericsson's
web pages are published
by C. Saenkhamlue & Co KB.
|
Så
här har Chanpeng tänkt sig ...
Ostronsoppa med havskräfta
Jag sluter ögonen och känner soppan i gommen som lent krämig med balanserad syra från citron. Ostronspadet ger en lätt sälta, och sötman finns i ostronen.
Grönsakerna ger ett fräscht tuggmotstånd och frisk smak. Smörjig och rik på smaker av umami, det ger oss den stekta kräftan. De knapriga krutongernas sälta, med mycket kräftsmak och kräftarom.
En bra kombination med alla känslor för gomsmaker, mjukt tuggmotstånd, hård knaprighet, hög arom från kräftor. ---
Och ostronen i sig då? Känslan av lyx helt enkelt. För det är du värd!
|
|